آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا

ساخت وبلاگ

سیگار و ابتلا به کرونا

ویروس کرونا از جمله عوامل بیماری زای تنفسی هستند و ممکن است از یک سرماخوردگی خفیف تا بیماری های شدیدتری را باعث شوند. عوامل زمینه ای متفاوتی (مانند بیماری های قلبی و عروقی و دیابت) می توانند روند طبیعی بیماری را تغییر دهند. این سوال مطرح می شود که با توجه به درگیرشدن دستگاه تنفسی و ریه ها در بیماری کرونا، آیا استعمال دخانیات و سیگار ، می تواند در روند پیشرفت این بیماری و ابتلا به کرونا تاثیرگذار باشد؟

مقالاتی در خصوص ارتباط کرونا و سیگار

با شروع پاندمی کرونا، مقالات علمی متعددی در خصوص این بیماری در ژورنال‌های مختلف دنیا چاپ شد. از آنجاییکه این بیماری کاملا جدید بود، جامعه علمی دنیا در خصوص چاپ این مقالات سختگیری نکرد.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه تعاون در بابل) اساسا فرد متخصصی وجود نداشت تا مقالات را صحت سنجی و راستی آزمایی کند. یکی از اولین داده‌ها و مقالاتی که در این زمینه چاپ شد، مربوط به یک مقاله‌ی چینی بود. با بررسی آماری افراد مبتلا به کرونا در کشور چین، به این نتیجه رسید که تعداد افراد سیگاری مبتلا به کرونا کمتر از افراد دیگر است (با توجه به جامعه‌ی آماری کشور چین).

پس از آن نیز مقالاتی در کشورهای ایتالیا و فرانسه نیز منتشر شد و در بخش نتیجه‌گیری، به ارتباط میان کشیدن سیگار و جلوگیری از ابتلا به کرونا پرداخته بود. این محققان گفتند نیکوتین موجود در سیگار،(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه روستایی در بابل) با تاثیرگذاری بر دریافت‌کننده‌های سلولی (گیرنده‌های سلولی) به نام ACE2، مانع از ورود ویروس کرونا به سلول‌ها میشود. نتیجتا احتمال ابتلای افراد سیگاری به کرونا را کاهش داد. تنها گیرنده‌ی تایید شده‌ی ویروس سارس-کوو-۲ (کووید-۱۹) به نام ACE-2 بر روی دیواره‌ی سلول‌های ریه چسبیده و در حقیقت محل ورود این ویروس به سلول است. ظاهرا نیکوتین برروی این گیرنده‌ها اثر گذاشته و احتمال ابتلا به بیماری را کاهش می‌دهد. در همکاری دانشگاه پیرئوس (یونان) و دانشگاه اوتا (ایالات متحده آمریکا) نیز نتایج کسب شد که داستان جالبی دارد!

برای دیدن جزییات بیشتر به سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا مراجعه نمایید.

آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا...
ما را در سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا دنبال می کنید

برچسب : آزمایش کرونا ,احتمال بستری و مرگ سیگاری‌ها ,اخبار کرونا ,سیگار ,سیگار کشیدن در دوران کرونا ,سیگار و کرونا ,سیگارکشیدن ,سیگاری ها کرونا نمی گیرند ,کرونا, نویسنده : آزمایشگاه صبا بابل sabalabnet بازدید : 127 تاريخ : يکشنبه 8 آبان 1401 ساعت: 20:58

آزمایش آنتی بادی آنتی اسمیت

این تست جهت تشخیص یا تفریق اختلالات خودایمنی و همچنین مانیتور کردن پیشرفت بیماری خودایمنی بکار می رود. آزمایش آنتی بادی آنتی اسمیت زمانی درخواست می گردد که تست ANA فرد مثبت باشد و یا زمانی که تظاهرات بالینی مانند اختلالات خودایمنی در فرد یافت شود کاربرد دارد.این آنتی‌بادی در بیماری مختلط بافت همبند در کسانی که علائم بیماری ‌های خودایمن همپوشان را نشان می‌دهند یافت میشود.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه نیرو مسلح)

آزمایش Anti-U1snRNP را باید فقط برای کسانیکه ANA آن ها مثبت باشد ولی بین SLE و بیماری مختلط بافت همبند مشکوک هستند انجام داد.اگر این تست هم مثبت باشد بیماری مختلط بافت همبند و اگر Anti-Sm مثبت باشد بیماری SLE خواهد بود.

Sm (اسمیت) یک ریبونوکلئوپروتئین هسته ای کوچک متشکل از چندین اتوآنتی ژن پروتئینی است. آنتی بادی های Sm برای بیماری لوپوس اریتماتوز اختصاصی هستند و تقریباً در ۳۰٪ از این بیماران وجود دارد. در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز، میزان آنتی بادی های ضد Sm با گذشت زمان نسبتاً ثابت باقی می ماند.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بانک ملی) Sm یکی از ۴ آنتی ژنی است که معمولاً به آنتی ژنهای قابل استخراج (ENA) معروف هستند. سایر ENA‌ها عبارتند از:RNP ، SS-A/Ro و SS-B/La.

هر ENA از یک یا چند پروتئین مرتبط با RNA کوچک هسته ای تشکیل شده است. آنتی بادی های ENA در بیماران مبتلا به بیماری های بافت همبند (بیماری های روماتیسمی سیستمیک) از جمله لوپوس، بیماری بافت همبند مختلط، سندرم شوگرن، اسکلرودرما (اسکلروز سیستمیک) و پلی متیوزیت/درماتومیوزیت شایع است.

جزییات را در سایت آزمایشگاه صبا ملاحظه نمایید.

آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا...
ما را در سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا دنبال می کنید

برچسب : Anti SM, آزمایش, اختلالات خودایمنی, پیشرفت بیماری خودایمنی, نویسنده : آزمایشگاه صبا بابل sabalabnet بازدید : 129 تاريخ : چهارشنبه 4 آبان 1401 ساعت: 16:15

آزمایش آلانین آمینوترانسفراز

آزمایش آلانین آمینوترانسفراز (Alanine aminotransferase, ALT)، اغلب برای بررسی بیماری‌های کبد انجام می‌شود که در گذشته با نام SGPT شناخته می‌شد. این آزمایش سطح آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) خون را اندازه‌گیری می‌کند. این تست یک آزمایش مفید در جهت تشخیص آسیب‌های کبدی می‌باشد. علاوه بر این، پزشک تست ALT را به منظور ارزیابی پیشرفت روند درمان مشکلات کبدی نیز تجویز می‌نماید.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بانک صادرات) در این موارد کاهش سطح ALT در مقایسه با مقادیر اولیه آن (قبل از درمان)، پیشرفت مراحل درمان و روند بهبودی آسیب کبدی فرد را نشان می‌هد. از دیگر موارد انجام آزمایش ALT، بررسی حملات قلبی است. در چنین شرایطی سطح ALT در خون بطور جزئی افزایش یافته و می‌تواند نشان دهنده آسیب به بافت ماهیچه اسکلتی قلب باشد.

پیش از این به ALT، سرم گلوتامیک پیروویک ترانس آمیناز (SGPT) میگفتند. مقدار این آنزیم در خون معمولاً اندک است. این تست معمولاً همراه تست‌های دیگری همچون AST، آلکالن فسفاتاز، لاکتات دهیدروژنار (LDH) و بیلی روبین درخواست می‌شود.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه نیرو مسلح عائله جانباز) ALT آنزیمی است که بیشتر در یاخته‌های کبد و کلیه یافت می‌شود؛ مقادیر بسیار کمتر آن نیز در قلب و عضلات پیدا می‌شود. در افراد سالم، سطح ALT در خون پایین است. زمانی که کبد آسیب دید، معمولاً قبل از آن که علائم بارزتر آسیب کبدی مانند زردی رخ دهد، ALT داخل جریان خون آزاد می‌شود. این امر ALT را یک آزمایش مفید برای تشخیص آسیب کبدی می‌سازد.

برای دیدن جزییات به سایت رسمی آزمایشگاه صبا مراجعه نمایید.

آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا...
ما را در سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا دنبال می کنید

برچسب : آزمایش آلانین آمینوترانسفراز, آزمایش, ALT, بررسی بیماری‌های کبد, نویسنده : آزمایشگاه صبا بابل sabalabnet بازدید : 130 تاريخ : سه شنبه 3 آبان 1401 ساعت: 19:38